BRENG JE BARISTA SKILLS OP WBC NIVEAU
Algemeen
Dacht je al veel van koffie te weten en goed bezig te zijn als Barista? Dan doen wij er nog een schepje bovenop. Want na afronding van ons Master Barista Program Leerjaar 2 ben je pas écht Barista. Eentje op WBC niveau zelfs!
In het eerste jaar hebben we een referentiekader opgebouwd en kennis gemaakt met alle facetten van het vak van Barista. In het tweede jaar verbreden en verdiepen we onze kennis van koffie en verbeteren we onze technieken en geven we inzicht in alle onderdelen van de koffiewereld.
Een veelzijdig jaar met gelijke aandacht voor achtergrondkennis, praktijkervaring en kansen ter verbetering van je skills als Barista, trainer of ondernemer!
Na dit opleidingstraject kun je nog eens 5 SCA certificaten aan je collectie toevoegen. Tel daarbij nog 3 SVH/ITCA certificaten op én je bent een echte Master in Coffee! Alle diploma’s zijn internationaal erkend, wel zo fijn als je ooit buiten onze landsgrenzen aan de slag wil.
Tijdens cursusdagen worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.
Doelgroep
Barista’s, horeca-ondernemers of medewerkers, koffie inkopers, koffieverkopers, koffiebranders, koffieliefhebbers/particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Vooropleiding
Master Barista Program Leerjaar 1
Programma
Lees hier het programma (PDF)
Toetsing
Je begint iedere nieuwe lesdag met een theoretische toets over de stof van de voorgaande dag. Daarnaast krijg je iedere lesdag een praktijkopdracht mee naar huis. Op deze manier leer je stap voor stap koffie te onderscheiden op soort en kwaliteit. Het leerjaar wordt afgesloten met een eindopdracht.
Theorie
- Processen, prijzen, transport en opslag van groene koffie.
- Brandprofielen van koffiebonen.
- Koffiekenmerken van Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en Azië
- Meer over kenmerken van melk.
Praktijk
- Sensorisch panel organiseren.
- Gevorderde cuppingtechnieken.
- Gevorderde opschuimtechnieken.
- Bedrijfsbezoeken aan een koffiebranderij en melkfabriek.
- Leren trainen en presenteren.
- Professionele Barista technieken op WBS niveau.
- Lees hieronder verder voor de beschrijving van de opleiding per dag.
En ook nog
- Beschikking over alle trainingsmaterialen en -tools op locatie.
- Je krijgt een handige reader.
- Een lunch is inbegrepen.
- Véél praktijk, want oefenen is de beste manier van leren.
- Mogelijkheid om mee te gaan op koffiereis naar een land van oorsprong.
Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust!
Extra oefentijd nodig? Kom dan op trainingsdagen om 8.00 uur op je locatie om alvast aan de slag te gaan met de espressomachines. Meld dit wel even van te voren bij je trainer of bij ITC Academy.
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Studiebelasting
Naast de lesuren zijn deelnemers gemiddeld 80 uur kwijt aan studiebelasting op jaarbasis (bestuderen stof en praktijkopdrachten)
Lesuren
12 lesdagen van 7 uur, een dag per maand
Lestijden
10.00 – 17.00 uur
Data
To be continued.
Investering
€ 2.547,00 exclusief BTW. Het certificaat voor SCA Brewing Intermediate kost € 180,00.
Inclusief materialen, readers en lunch.
Gemiste dagen kunnen in een andere groep ingehaald worden.
Het is mogelijk om de opleiding in 10 termijnen van € 260,00 (excl. BTW) te betalen. Je ontvangt vanaf de start van de opleiding maandelijks een factuur. Ook bij vakantie, gemiste lessen of het onderbreken van de studie gaat de facturatie door. Gemiste lessen kunnen wel ingehaald worden.
WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN
Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso’s, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie!
Willem en Annemieke
Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Barista Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop – we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen ‘spelen’ met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde.
Met vriendelijke groet, Marja en Teun