LEER ZELF KOFFIE BRANDEN
Algemeen
Tijdens de SCA Roasting Foundation training heb je de nodige basiskennis opgedaan en inzicht gekregen in het brandproces. In de SCA Roasting Intermediate training bouwen we verder op deze kennis. We gaan dieper in op alle processen van het branden. Je gaat verschillende brandingen doen. Je verdiept je nog meer in de smaakaspecten van het branden en op het op smaak herkennen van branddefecten. Ook hier werken we weer in kleine groepen voor maximale aandacht (max. 4 deelnemers).
Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Vooropleiding
We adviseren dat je het SCA Roasting Foundation certificaat hebt behaald of ervaring opgedaan hebt als koffiebrander.
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!
Toetsing
Direct na afloop van de tweedaagse training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets die uit 25 vragen bestaat en een praktijktoets die bestaat uit 4 onderdelen. Om het theoretische deel te kunnen leren, sturen we je 2 weken voor aanvang van de cursus de hand-out met theorie toe. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijk examen te halen.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
- SCA Barista Skills Foundation
- Master Barista Program Leerjaar 1
- SCA Green Coffee Foundation / Intermediate
Je leert…
- wat de invloed van warmteoverdracht is op het brandproces;
- welke relatie er tussen het brandprofiel en smaak is;
- hoe je door verschillende brandprofielen toch tot dezelfde kleur kunt komen;
- hoe je branddefecten herkent in uiterlijk en smaak en hoe je ze kunt voorkomen;
- welke basis chemische veranderingen er tijdens het brandproces in de boon optreden;
- in de terminologie van de industrie spreken;
- het percentage gewichtsverlies en verandering in volume calculeren;
- hoe je de ideale werkplek inricht;
- wat je nodig hebt om een branderij in te richten.
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Hoe lang duurt deze training?
Twee lesdagen van 8 uur inclusief examen. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 17.00 af.
Kosten van de training
Training: € 897,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat: € 180,00 exclusief BTW
WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN
Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso’s, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie!
Willem en Annemieke
Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Barista Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop – we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen ‘spelen’ met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde.
Met vriendelijke groet, Marja en Teun