LEER ZELF KOFFIE BRANDEN
Algemeen
Zoek je een training om je reis in de prachtige wereld van het koffiebranden te beginnen? Of ben je Barista en wil je een goede gesprekspartner voor je koffiebrander of -leverancier zijn? Dan is de SCA Roasting Foundation training van ITC Academy perfect voor jou! Na het met goed gevolg afleggen van je examen kun je het SCA Certificaat Roasting Foundation aanvragen.
We laten je kennismaken met het proces van koffiebranden. Je staat zelf aan de brander en krijgt inzicht in alle elementen van het vak. We werken tijdens deze training met kleine groepen van maximaal 4 deelnemers.
Doelgroep
Koffiebranders die wel praktijkervaring hebben maar geen theoretische onderbouwing, koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen. Want of je nu op een 35 kilo of 500 gram brander brandt, het principe blijft hetzelfde!
Vooropleiding
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training SCA Coffee Introduction aanraden.
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen leermiddelen nodig. Een werk- of stageplek bij een koffiebrander is natuurlijk wel fantastisch!
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets die uit 15 vragen bestaat en een praktijktoets die bestaat uit vier onderdelen. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
- SCA Roasting Intermediate
- SCA Master Barista Program Leerjaar 1
- SCA Sensory Foundation
- SCA Green Coffee Foundation
Je leert…
- welke factoren van belang zijn bij het controleren van temperatuur bij het branden;
- welke punten van cruciaal belang zijn tijdens het brandproces en hoe je deze herkent;
- hoe de brandcycles eruit zien, hoe je kunt deze controleren en welke invloed dit heeft op smaak;
- hoe je kunt sturen op smaak tijdens het brandproces;
- de informatie over het brandproces vastlegt;
- hoe je de brander schoonhoudt;
- wat het belang veiligheid is bij het branden van koffie;
- wat je moet doen wanneer er brand in je brander woedt;
- hoe je brand voorkomt en bestrijd .
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Hoe lang duurt deze training?
Eén lesdag van 9 uur inclusief examen. De training start om 09.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Kosten van de training
Training: € 397,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat: € 60,00 exclusief BTW
WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN
Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso’s, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie!
Willem en Annemieke
Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Barista Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop – we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen ‘spelen’ met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde.
Met vriendelijke groet, Marja en Teun