LEER ALLES OVER DE GROENE KOFFIEBOON
Algemeen
De naam van de training zegt het al, we starten in deze SCA Foundation training bij de groene koffieboon. We vertellen je alles wat je over de groene koffieboon moet weten: soort, hardheid, screensize, vochtgehalte en waarde. Je leert verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie. Ook kijken we naar de markt voor koffiebonen, hoe werkt de handel in het zwarte goud nou eigenlijk? Opslag en transport maken deel uit van dat vraagstuk. Tot slot duiken we in het decaffinatieproces.
We behandelen op deze dag veel theorie, maar proeven ook veel verschillende bewerkingsmethoden, variëteiten en kwaliteiten van koffie.
Doelgroep
Koffieverkopers die meer inzicht willen hebben in het product dat ze verkopen, koffie-inkopers, koffiebranders in spe die willen ontdekken of het vak van koffiebranden iets voor hen. Barista’s die een goede gesprekspartner voor hun koffiebrander of -leverancier willen zijn. Particulieren die alles uit hun koffiehobby willen halen.
Vooropleiding
Voor deze training heb je in principe geen vooropleiding nodig. Wanneer je nog erg weinig kennis over koffie hebt, kunnen we de training SCA Coffee Introduction aanraden.
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets die uit 15 vragen bestaat en een praktijktoets die bestaat uit vier onderdelen. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
- SCA Green Coffee Intermediate
- SCA Roasting Foundation
- SCA Master Barista Program Leerjaar 1
- SCA Sensory Foundation
Je leert…
- hoe en waar koffie groeit;
- in welke klimaten koffie groeit;
- de verschillende methodes waarop je de koffieboon uit de bes haalt;
- het hele proces dat een koffieboon doorloopt: van struik tot in je koffiemolen;
- het vochtgehalte en de hardheid van de boon meten;
- hoe je de screensize van de groene koffieboon bepaalt;
- de verschillende tussen de soorten bonen;
- hoe de waarde van de koffieboon bepaalt wordt;
- hoe de koffiemarkt werkt;
- welke verschillende certificaten er zijn;
- over transport en opslag van groene koffie;
- welke decaffinatie processen er zijn;
- verschillende hulpmiddelen te gebruiken voor het controleren van groene koffie.
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Hoe lang duurt deze training?
Eén lesdag van 9 uur. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Kosten van de training
Training: € 297,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat: € 60,00 exclusief BTW
WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN
Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso’s, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie!
Willem en Annemieke
Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Barista Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop – we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen ‘spelen’ met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde.
Met vriendelijke groet, Marja en Teun