LEER MEER OVER DE CHEMIE ACHTER KOFFIE
Algemeen
In de SCA Brewing Intermediate training van ITC Academy draait alles om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Deze training is ook erg interessant als je werkzaam bent in de markt van de volautomaten. We maken het afstellen van dit soort machines inzichtelijk voor je. Want bij volautomaten draait het er om dat je extractie en smaak objectief meetbaar maakt, zodat er steeds koffie met dezelfde consistente smaak uit het apparaat komt.
Koffie is chemie! We ontdekken hoeveel oplosbare stoffen we eigenlijk aan gemalen koffie onttrekken en of het genoeg of juist te veel is. Je proeft welke invloed de deeltjesgrootte (en de samenstelling) op smaak heeft. Je leert wat de 6 basiselementen van koffie zijn. Maar ook hoe je het resultaat hiervan meet en hoe je het in kaart brengt. Water speelt hierbij een belangrijke rol!
Aan het eind van de SCA Brewing Intermediate training heeft de chemie achter koffie geen geheimen meer voor jou!
Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Vooropleiding
Voor mensen die nog geen training gevolgd hebben, wordt SCA Coffee Introduction of SCA Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.
Toetsing
Het SCA Brewing Intermediate examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum. Het examen duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Ben je klaar voor het examen? Neem dan contact met ons op (t. 06 12 80 25 93 of e-mail info@itcacademy.nl) om je examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
- SCA Brewing Professional
- ITCA Sensory Foundation
- SCA Roasting Foundation
Je leert…
- hoe je objectief een volautomaat afstelt;
- welke invloed maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak hebben;
- de verschillende type koffiemolens kennen welke invloed ze op smaak hebben;
- wat het roosterproces met de uiteindelijke smaak doet;
- het verschil tussen sterkte en extractie;
- wat de ideale extractie is;
- hoe een extractie zich ontwikkelt;
- wat de 6 essentiële elementen van koffie zijn;
- wat de invloed van water is op de smaak van koffie;
- wat de Coffee Brewing Control Chart is;
- welke meetmethoden er zijn voor extractie en hoe deze te gebruiken.
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Hoe lang duurt deze training?
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Kosten van de training
Training: € 427,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat SCA-leden: € 100,00 exclusief BTW (graag aangeven bij inschrijving)
Certificaat niet leden: € 180,00 exclusief BTW
Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier.
WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN
Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso’s, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie!
Willem en Annemieke
Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Barista Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop – we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen ‘spelen’ met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde.
Met vriendelijke groet, Marja en Teun