VOOR DE ECHTE KOFFIE LIEFHEBBER
Algemeen
In de SCA training Brewing Foundation starten we bij de koffiebes en volgen we de weg die de bes aflegt van struik tot in je koffiekop. Daarna gaan we dieper in op hoe je van de combinatie koffieboon en water een heerlijke kop zwart goud kunt maken. Welke parameters zijn daarvoor nodig? En via welke methodes en tools haal je het beste uit je koffie? We kijken daarbij ook naar volautomaten. Want hoe stel je objectief in zodat er altijd dezelfde smaak koffie uit komt? We vertellen het je allemaal.
Na het succesvol afronden van deze training kun je je internationale SCA Brewing Foundation certificaat aanvragen.
Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Vooropleiding
Voor mensen die nog geen training gevolgd hebben, wordt SCA Coffee Introduction of SCA Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).
Programma
Tijdens de cursusdag worden theorie, praktijk en proeven afgewisseld.
Toetsing
Het SCA Brewing Foundation examen wordt afgenomen op een nader te bepalen datum. Het examen duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Ben je klaar voor het examen? Neem dan contact met ons op (t. 06 12 80 25 93 of e-mail info@itcacademy.nl) om je examen in te plannen. Wij hebben elke maand vaste examenavonden ingepland in zowel Zeewolde als Den Haag.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de deze vervolgopleidingen:
- SCA Brewing Intermediate
- SCA Barista Skills Foundation
- Master Barista Program Leerjaar 1
Je leert…
- hoe je een volautomaat objectief instelt op altijd dezelfde smaak zonder te proeven;
- welke invloed extractie heeft op koffiesterkte;
- wat maalgrootte doet met de extractietijd;
- welke invloed de contacttijd heeft op de extractie;
- wat de ideale watertemperatuur is om aroma’s uit koffie te halen;
- welke verschillende brewing methodes er zijn;
- de diverse tools kennen die je kunt gebruiken.
Specialty Coffee Association
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.

Hoe lang duurt deze training?
Eén lesdag van 7 uur. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Kosten van de training
Training: € 327,00 exclusief BTW (inclusief reader en lunch)
Certificaat: € 60,00 exclusief BTW
WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

Dank voor de perfecte uitleg tijdens de barista workshop en tijd die je voor ons hebt uitgetrokken. We komen er eindelijk achter dat koffiezetten écht een vak is haha. En CasaBarista daarin een goede specialist. We weten nu precies waarom vroeger de espresso en cappu maar matig smaakten. Goede apparatuur, verse ingrediënten en weten hoe alles precies werkt, maakt het verschil. Vooral het praktisch oefenen met de espresso’s, aanstampen, doorlooptijd, melk stomen vonden we erg waardevol. We komen graag een keer terug voor een volgende workshop sessie!
Willem en Annemieke
Nogmaals dank voor de leuke en nuttige Barista Workshop. Inmiddels meerdere dingen in de praktijk gebracht. Vandaag hadden we een prachtige Cappuccino gecreëerd. (Helen de melk en ik de espresso) De door jou gegeven koffie maakt een hoop duidelijk. Onze malingen zijn veeeeeeel te grof. We kijken uit naar onze molen. (ik ben wel verbaasd dat de aan ons verkochte malingen zgn. qua grofheid speciaal voor de Quick Mill zijn, er klopt weinig hiervan). Ook hebben we een aantal Haagse branderijen gevonden. We gaan eens kijken waar we op uit komen. Ook namens Helen, nogmaals dank voor de uitleg. We gaan nu nog meer van onze eigen espresso creaties genieten.
Met vriendelijke groet, Helen en Marco
Wij hopen dat je een beetje bent bij gekomen na de barista workshop – we kunnen ons namelijk goed voorstellen dat e.e.a. anders is gelopen dat je voor gesteld had en voorbereid had. Maar ja je trof een zeer enthousiast publiek die ook graag over smaak en koffie praten! Wij vonden het erg leuk en hebben veel opgestoken, we hebben vandaag aardig kunnen ‘spelen’ met de smaak. Waarvoor dank. Aan de reacties van Jeroen, Johan en Martijn heb je ook kunnen merken dat zij het heel erg leuk vonden. Heel veel dank voor je tijd en voorbereiding en dat je zo flexibel inspeelde.
Met vriendelijke groet, Marja en Teun